100 tals specialist läkare arbetade för att återställa killens ansikte, såhär ser han ut idag.

De var en solig dag och året var 2016 när cameron som då var 26 år gammal och född i kalifornien råkade spontant skjuta sig själv rätt i ansiktet.

Oavsätt tragedin och smärtorna cameron fick uppleva under denna svåra tiden av sitt liv så överlevde han – många säger att 26 årige Cameron Underwood har haft änglavakt och trots så många läkare som var inblandade i fallet så har han fått en andra chans av gud – Det tror han själv!

Hela mitt ansiktet blev missbildat förklarar cameron under en intervju i kalifornien där han är född, hans syn är helt borta och hans talförmåga har försämrats, det skulle vara konstigt annars skrattar MR Underwood och leer lite försiktigt.

Familjen kom tillslut i kontakt med läkaren Eduardo Rodriguez som är specialist inom området och Cameron blev den andra personen i världen som genomgått en så pass avancerad och fungerande ansiktstransplantation.

DELA PÅ FACEBOOK

100 läkare

Det var totalt 113 läkare inblandade i omplåstrandet av 26 åringens ansikte och hela processen tög över 20 timmar.

operationen tog hela 25 timmar med en återhämtningsperiod på 37 dagar och nu 11 månader senare kan han äntligen leva ett normalt liv igen.

Allt kostade totalt 13,5 miljoner svenska kronor

William Fisher

Det fanns som tur var en Ansiktstransplantationen hade inte ägt rum om inte 23-årige William Fisher registrerat sig som donator innan han dog.

 

– Jag kommer alltid att hedra hans minne, säger Cameron Underwood.

Nu ser Cameron ljust på framtiden och drömmer om att bilda familj.

– Jag ville bara återvända till jobbet, och starta mig en familj. Och sedan fortsätta därifrån och sedan se vad som händer, säger han.

 

 

Om Nyarenyhet 11 artiklar
Det absolut senaste som du behöver veta för att veta det där lilla extra dom andra inte vet!

Bli först med att kommentera

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

loading...